NP| Víctor Galmés, nou director de Dincat

  • La Junta Directiva de la representant del sector de la discapacitat intel·lectual i del desenvolupament a Catalunya aposta per la continuïtat estratègica de l’organització, en la línia clara d’avançar en el compliment de la Convenció dels Drets de les Persones amb Discapacitat de l’ONU

Dijous, 27 d’octubre de 2022. Dincat, la representant del sector de la discapacitat intel·lectual i del desenvolupament a Catalunya, ha nomenat aquesta setmana Víctor Galmés, nou director de l’organització, qui agafa, així, el relleu a Carles Campuzano, qui va prendre possessió com a nou conseller de Drets Socials el passat 11 d’octubre.

Llicenciat en economia i màster de recerca en economia aplicada, Galmés ha desenvolupat la major part de la seva carrera professional en l’àmbit de l’economia social i el tercer sector, iniciant la seva trajectòria en la consultoria i compaginant-ho els darrers 9 anys com a professor universitari. El 2017, Galmés es va incorporar a Dincat, on ha exercit el càrrec de Gerent fins al seu nou nomenament.

“Assumeixo el nou repte amb il·lusió i compromís. Hi ha molta feina a fer, conec la realitat del sector i les seves necessitats, i tot l’equip de professionals de Dincat batallarem dia a dia per continuar construint la societat inclusiva, compromesa i responsable que mereixen les persones amb discapacitat intel·lectual i les seves famílies”, afirma Galmés. “Tenim molts reptes al davant, però també moltes oportunitats al nostre abast i és que les persones, les seves famílies i les gairebé 300 entitats de Dincat, conformem una xarxa ferma, cohesionada i compromesa formidable. Treballarem plegats i remarem tots en la mateixa direcció per garantir els drets de les persones amb discapacitat intel·lectual i del desenvolupament”, afegeix.

Entre els principals reptes que afronta el sector destaca resoldre la problemàtica actual de les llistes d’espera per accedir a recursos d’habitatge i d’atenció diürna; impulsar el desenvolupament de projectes de vida independent; actualitzar i revisar l’obsoleta Cartera de Serveis Socials, així com treballar en la definició d’un pla d’actualització dels mòduls i tarifes dels serveis, amb l’objectiu de dignificar-los;  repensar el model d’inserció sociolaboral del col·lectiu; avançar en el desplegament de l’educació inclusiva; o treballar en la millora de l’accés a la justícia, la salut, el lleure o la cultura, entre d’altres.

Amb el nomenament de Galmés, la Junta Directiva de Dincat aposta per la continuïtat estratègica de l’organització i els objectius marcats els últims anys, en la línia clara d’avançar en el compliment de la Convenció dels Drets de les Persones amb Discapacitat de l’ONU.

 

DESCARREGA EL COMUNICAT DE PREMSA