NP| Ferrocarrils col·labora amb Dincat i Catalònia Fundació Creactiva per millorar l’atenció a les persones amb discapacitat intel·lectual usuàries del transport

  • Dincat formarà el personal d’FGC per atendre de forma adequada aquest col·lectiu i elaborarà una guia de recomanacions per a les persones usuàries d’FGC amb discapacitat intel·lectual

  • Catalònia Fundació Creactiva promourà jornades de sensibilització per donar a conèixer a les persones que treballen a Ferrocarrils la realitat d’aquest col·lectiu i les seves necessitats
  • Les tres entitats col·laboren en la difusió, als trens i estacions d’FGC, de dues campanyes coincidint amb la commemoració, demà divendres dia 3, del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) col·laborarà amb Dincat i Catalònia Fundació Creactiva per millorar l’atenció a les persones amb discapacitat intel·lectual usuàries del transport públic. Les tres entitats manifesten d’aquesta manera la seva voluntat de dur a terme accions per donar a conèixer i sensibilitzar la ciutadania sobre la realitat d’aquest col·lectiu.

Així, amb aquesta voluntat, el personal de Ferrocarrils rebrà formació en l’atenció a les persones usuàries amb discapacitat intel·lectual. Aquests cursos els impartirà Dincat i donaran eines per optimitzar l’atenció a les persones d’aquest col·lectiu. L’entitat també elaborarà una guia de recomanacions per a les persones usuàries amb discapacitat intel·lectual que es moguin amb Ferrocarrils. Les dues entitats reforcen així la seva col·laboració, ja que havien col·laborat anteriorment en la formació dels inspectors i inspectores d’FGC.

D’altra banda, Catalònia Fundació Creactiva promourà diferents jornades de sensibilització per donar a conèixer a les persones que treballen a FGC la realitat del col·lectiu de persones amb discapacitat intel·lectual i les seves necessitats per poder donar resposta davant situacions d’urgència mèdica o en la prevenció i detecció de l’abús a les persones d’aquest col·lectiu.

L’anunci d’aquesta col·laboració coincideix amb la commemoració, demà divendres dia 3, del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat. Amb motiu d’aquest dia, la presidenta de Ferrocarrils, Marta Subirà; el director de Dincat, Carles Campuzano, i el director de Catalònia Fundació Creactiva, Joaquim Serrahima, han presentat avui a l’estació de Pl. Catalunya un tren d’FGC decorat amb motius de dues campanyes per visibilitzar aquest col·lectiu i conscienciar la ciutadania. A l’acte també ha participat la directora general de Provisió de Serveis, Maria Rosa Pons.

La presidenta de Ferrocarrils ha destacat el compromís de la companyia “amb les persones i amb l’accessibilitat. El 100% dels trens i estacions d’FGC estan adaptats per a persones amb mobilitat reduïda. No només vetllem per tenir uns trens puntuals i unes estacions modernes, sinó que vetllem perquè tothom, sense excloure ningú, en pugui fer ús”. Subirà també ha destacat que la gestió activa de la diversitat és clau en la política de la companyia: “Així ho marca la nostra Estratègia d’Activisme. Treballem per ser una empresa diversa i inclusiva, tant pel que fa a les persones usuàries com també a casa nostra, dins la companyia. No podem treballar per atendre una clientela diversa i amb perspectiva inclusiva si internament no ho gestionem d’aquesta manera”.

Per la seva banda, el director de Dincat ha explicat que “cal aconseguir, d’una vegada per totes, que les persones amb discapacitat intel·lectual i les seves famílies no siguin invisibles. Per això, és tan important per nosaltres una col·laboració com aquesta, que ens ofereix justament això, fer-nos visibles i apropar la realitat del col·lectiu a la ciutadania. Estem, per tant, molt agraïts a Ferrocarrils pel seu compromís i suport”.

Finalment, el director de Catalònia Fundació Creactiva ha destacat que “la campanya que veuran les persones usuàries a dins dels trens és un recull de quadres creats per diferents artistes de la Fundació, que mostren l’art com un procés que trenca els límits i empodera les persones. És una oportunitat per fixar la vista en la capacitat, i no en la discapacitat. De fer visible els talents artístics de les persones de Catalònia”.

 

La Fira de la Discapacitat Intel·lectual a les estacions d’FGC

Amb motiu del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, Dincat ha organitzat aquesta setmana a l’Espai Provença d’FGC la Fira de la Discapacitat Intel·lectual. Des de dilluns 29 fins a demà divendres dia 3, un total de 12 entitats són presents a l’estació de Provença per exposar o vendre els productes que fan des dels seus centres. D’aquesta manera, el col·lectiu es fa visible per lluitar per una societat inclusiva, compromesa i responsable.

A més, demà dia 3, la Fira amplia la seva presència dins les instal·lacions d’FGC, i algunes de les entitats seran presents també a una desena d’estacions de Ferrocarrils. Concretament, la Fira de la Discapacitat Intel·lectual estarà divendres a les estacions de Pl. Catalunya, Gràcia, Valldoreix, Rubí, Sabadell Plaça Major, Terrassa Rambla Plaça Espanya, L’Hospitalet Av. Carrilet, Martorell Central i Manresa Baixador.