NP| Dincat i la Federació Catalana d’Autisme uneixen forces amb l’objectiu de millorar l’atenció a les persones amb TEA i les seves famílies

  • Ambdues organitzacions han signat un conveni amb la voluntat de compartir coneixements i establir sinergies per defensar els drets i millorar la qualitat de vida del col·lectiu

22 de març de 2022. Dincat, representant del sector de la discapacitat intel·lectual i del desenvolupament a Catalunya, i la Federació Catalana d’Autisme, representant del col·lectiu de persones amb autisme i les seves famílies a Catalunya han signat un conveni de col·laboració amb la voluntat de compartir coneixements i establir sinergies per defensar els drets i millorar la qualitat de vida de les persones amb TEA de Catalunya i les seves famílies. Manuel Palou, president de Dincat, i Neus Payerol, presidenta de la Federació, han estat els encarregats de signar el conveni.

L’acord posa especial èmfasi en la importància de treballar de manera coordinada amb el Departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya en la creació, desplegament i implementació de dos programes pilot sobre l’assistència personal a Catalunya, un específic i especialitzat per persones amb TEA i un altre per a persones amb discapacitat intel·lectual.  Així mateix, ambdues federacions col·laboraran en l’organització conjunta de totes les accions, formacions especialitzades, informacions, iniciatives i comunicacions relacionades amb el TEA a Catalunya.

L’aliança donarà el tret de sortida amb la participació de Dincat en la Jornada de Reflexió i Consciència, organitzada per la Federació, i que se celebrarà el pròxim 1 d’abril en el marc del Dia Mundial de Conscienciació sobre l’Autisme.

Aquest acte posarà sobre la taula temàtiques d’actualitat que incideixen directament en la qualitat de vida de les persones amb TEA/ autistes i les seves famílies. A part de la presència de Dincat, també es comptarà amb representants del Col·legi de Logopedes, el Col·legi de Terapeutes ocupacionals i famílies i persones amb autisme.

L’acte tindrà dos formats, presencial i en streaming per tal de facilitar l’accés a tothom. Podeu trobar més informació i les inscripcions sobre l’acte del proper dia 1 d’abril en aquest enllaç.

Descarrega la nota de premsa.

Peu de foto (de dalt a baix i d’esquerra a dreta): Consol Ibáñez, directora gerent Federació Catalana d’Autisme; Carme López, adjunta a gerència i serveis a les entitats de Dincat; Carles Campuzano, director de Dincat; Neus Payerol, presidenta de la Federació Catalana d’Autisme; iManuel Palou, president de Dincat