#STOPLListesEspera

Campanya Dincat amb motiu del Dia Internacional de les persones amb Discapacitat 2021

El divendres, 3 de desembre de 2021, Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, més de mil persones vam alçar la veu des de la Plaça Sant Jaume de Barcelona, per denunciar les injustificables llistes d’espera a les quals han de fer front les persones del col·lectiu per a poder viure amb els suports necessaris, ja sigui en una residència, una llar-residència, o per comptar amb assistència a la pròpia llar. També, vam fer èmfasi en la delicada situació dels centres de desenvolupament infantil i atenció precoç, reivindicant un increment dels recursos destinats a aquest servei.

Des de Dincat, volem agrair a totes les entitats el suport rebut en la campanya #STOPLlistesEspera. Plegats vam aconseguir omplir pràcticament tota la plaça, així com acaparar amb notorietat l’atenció dels mitjans de comunicació i abarrotar les xarxes socials amb el nostre reclam. Un èxit amb el qual vam demostrar, una vegada més, que som un sector unit, sòlid, i que no ens cansarem de batallar per garantir els drets del nostre col·lectiu.

Ara esperem que no només ens sentin, sinó que ens escoltin i atenguin les nostres demandes. Tenim confiança en què així serà, i, en cas contrari, continuarem insistint incansablement fins que així sigui. Tant de bo, en un futur, aquesta jornada esdevingui un dia de celebració i no ens veiem obligats, any rere any, a convertir-lo en un dia de reivindicació per defensar els nostres drets.

El passat divendres, 3 de desembre de 2021, més de mil persones el col·lectiu de la discapacitat intel·lectual ens vam concentrar a Plaça Sant Jaume per denunciar les llistes d’espera.

Descarrega imatges de la jornada!

NOTA DE PREMSA

  • Més de mil persones del col·lectiu de la discapacitat intel·lectual es concentren a Plaça Sant Jaume per denunciar les llistes d’espera. LLEGEIX-LA AQUÍ!
  • El col·lectiu de la discapacitat intel·lectual assegura trobar-se en una situació límit i exigeix al Govern posar fi a les llistes d’espera que pateix. LLEGEIX-LA AQUÍ!
  • Ferrocarrils col·labora amb Dincat i Catalònia Fundació Creactiva per millorar l’atenció a les persones amb discapacitat intel·lectual usuàries del transport. LLEGEIX-LA AQUÍ!

RESSÒ MEDIÀTIC

TOTAL D’IMPACTES: 74
DESCARREGA UN PDF AMB TOTS ELS IMPACTES!

IMPACTES DESTACATS

TV3. Telenotícies Migdia
TVE CATALUNYA. L’Informatiu.
TVE NACIONAL. Telediario 2
LA SEXTA. La Sexta Noticias
LA XARXA. Connecticat 3D (minut 1:30)
LA XARXA. Connecticat:

CATALUNYA RÀDIO. El Matí de Catalunya Ràdio
CATALUNYA RÀDIO. Catalunya Migdia
CADENA SER. Aquí amb Josep Cuní
CADENA SER. Hora 14
COPE CATALUNYA. La Linterna
RÀDIO 4. Avui Sortim
LA VANGUARDIA. La infàmia de les altres llistes d’espera
DIARI ARA. 16 anys esperant l’assignació d’una plaça residencial
EL PERIÒDICO. L’odissea d’esperar 12 anys per a un pis assistit
EL PUNT AVUI. El sector de la discapacitat surt al carrer
EL PUNT AVUI. Potenciem capacitats
REGIÓ 7. Un miler de persones amb discapacitat i les seves famílies denuncien les llistes d’espera
LA MAÑANA. Demanen més habitatge per les persones amb discapacitat intel·lectual
EL 9 NOU. Més de 200 vallesans amb discaapcitat, en llista d’espera per manca de places concertades

 

Al llarg de tota la setmana, del 29 de novembre al 3 de desembre, i en el marc de la col·laboració amb FGC, vam ser a l’Espai Provença amb una fira per vendre i mostrar productes que es realitzen des de les entitats associades a Dincat!

A banda d’aquesta fira, també vam ser a més de 10 vestíbuls de les estacions de FGC a diferents punts del territori durant la jornada del 3D.

Una col·laboració que va molt més enllà! Al llarg de tot el mes de desembre ens podreu trobar en diferents plafons publicitaris de FGC fent-nos visibles per a tota la ciutadania! Des de Dincat, formarem als professionals de Ferrocarrils per convertir el transport en espais més accessibles, entre d’altres accions conjuntes. Més informació.

També el mateix 3 de desembre vam signar un acord de cooperació amb la Fundació dels Ferrocarrils i Renfe Viatgers, amb l’objectiu d’afavorir bones pràctiques dins del sector ferroviari. Més informació.

Al llarg de tota la setmana vam impulsar la campanya a xarxes socials #STOPLlistesEspera, amb un seguit de càpsules audiovisuals que reflecteixen a través de diferents testimonis la dimensió de la problemàtica entorn l’accés als serveis residencials i d’atenció diürna, així com la importància d’oferir oportunitats per a una vida independent. Amb el suport d’acidH, AURA Fundació i Fundació Pere Mitjans. Descarrega els vídeos!
Dincat participa a la campanya ‘Mira’m i podràs veure’t’, de la Fundació ESMEN, que convidava als vianants a seure davant d’una persona amb discapacitat intel·lectual i parlar sobre tot el que tenim en comú i, així, trencar barreres i prejudicis! Més informació.