NP | Dincat segueix esperant mesures d’ajut complementàries a l’entrada en vigor del nou salari mínim interprofessional

L’augment del Salari Mínim Interprofessional representa un gran avenç social, no obstant, volem posar de manifest que cal incrementar les ajudes salarials per tal de no posar en risc milers de llocs de treball

Avui surt publicat al Boletín Oficial del Estado el Reial Decret amb el qual el govern Espanyol fa efectiu l’augment del salari mínim interprofessional. Un augment del 5’5%, que situa la quantitat mínima als 950€/mes.

Aquest augment suposarà un impacte directe per als centres especials de treball, que arrosseguen una situació delicada des de fa més de 10 anys, a causa de la congelació del finançament, retallades i problemàtiques sobrevingudes.

Si bé és cert que el govern Espanyol, va agafar el compromís d’incrementar per al 2019 la subvenció del SMI fins a arribar a cobrir un 55% d’aquest sou en el cas de les persones amb discapacitat i especials dificultats, DINCAT demana que aquest nou augment, es vegi compensat a través d’un augment en la subvenció, que com a mínim sigui del 61%. D’altra banda, DINCAT considera més que imprescindible la revisió del model actual, i la transformació cap a un model que asseguri un futur viable per als centres especials de treball i que garanteixi els drets de les persones amb discapacitat.

Des de DINCAT, manifesten que els centres especials de treball són una peça clau per a la inserció laboral de les persones amb discapacitat intel·lectual i especials dificultats, i per aquest motiu exigeix al govern Espanyol i en concret a la ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz que s’avinguin a desenvolupar mesures d’ajut a l’augment de l’SMI.

L’entitat es posa a disposició de les institucions per tal de dur a terme la revisió del model, i poder definir els suports necessaris per tal que la mesura tingui el menor impacte en l’economía, ja per si delicada, dels centres especials de Treball.

Barcelona, 5 de febrer del 2020

Descarregar nota de premsa

Descarregar nota informativa del Buffet Vallbé