NP| Dincat i la Fundació Privada Nostra Senyora de Meritxell signen un conveni de col·laboració amb l’objectiu de fer arribar els serveis de la federació a les persones amb discapacitat intel·lectual d’Andorra

  • Aquest acord suposa un pas endavant en l’estratègia internacional de Dincat per intercanviar experiències, tècniques i projectes i així millorar contínuament l’atenció dedicada a les persones ateses

1 de febrer del 2022.– Aquest matí, Dincat i la Fundació Privada Nostra Senyora de Meritxell d’Andorra, han signat un acord de col·laboració amb l’objectiu d’intercanviar experiències, tècniques i projectes i així millorar contínuament l’atenció dedicada a les persones amb discapacitat intel·lectual. En aquest sentit, l’acord suposa un pas endavant en l’estratègia internacional de Dincat, ja que, per primera vegada, fa arribar els seus serveis al país dels Pirineus. L’acord de col·laboració, s’ha signat aquest matí per la directora general de la Fundació, Celine Mandicó, i el director de Dincat, Carles Campuzano i Canadés, ha comptat també amb la presència de la Sra. Maria Pilar Díez, presidenta del Patronat de la Fundació Privada Nostra Sra. de Meritxell. D’aquesta manera, la FPNSM es podrà beneficiar de tots els serveis que proporciona Dincat amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida i contribuir a garantir la inclusió social i laboral digne de les persones amb discapacitat intel·lectual, així com vetllar per una vida més justa per a elles i les seves famílies. L’experiència i l’especialització de les dues entitats contribuirà a fer encara més efectiu el respecte dels drets, de la dignitat i la qualitat de vida d’aquest col·lectiu i d’aconseguir una societat més justa, equitativa i igualitària.

Amb la validació d’aquest conveni, la FPNSM es podrà d’ara endavant beneficiar d’un catàleg de serveis que s’articula sobre la sensibilització social, la formació continuada dels professionals d’aquest sector i d’un ampli ventall de serveis d’informació i assessorament en àmbits tècnics. Aquesta col·laboració permet, entre d’altres, el treball en xarxa amb les entitats dedicades a l’atenció de les persones amb discapacitat intel·lectual, una manera d’intercanviar experiències, tècniques i projectes i així millorar contínuament l’atenció dedicada a les persones ateses. Aquest treball en xarxa dona a la Fundació l’oportunitat d’ampliar les oportunitats de formació tècnica i de poder participar en estudis i projectes de recerca.

La FPNSM ha comptat amb el suport de nombrosos referents internacionals en el món de la discapacitat intel·lectual; com el Dr. Miguel Àngel Verdugo, Dr. Ramon Novell, Dra. Pilar Rodríguez, la Dra. Margarita Cañadas o la Dra. María Jesús Goikoetxea entre d’altres. Amb aquest conveni, aquest suport s’amplia i dona l’oportunitat als professionals de la Fundació de participar i compartir els seus coneixements en jornades, congressos, trobades i grups de treball amb els millors professionals del món de la discapacitat intel·lectual.

El conveni de col·laboració preveu també que la Fundació passi a formar part del LabDincat per a la realització d’estudis i promoció de recerca en relació als serveis i suports per a persones amb discapacitat intel·lectual i del desenvolupament. De fet la directora general de la FPNSM, Celine Mandicó, és un nou membre del Consell i ha mostrat la seva satisfacció per la concreció d’aquest conveni entre les dues entitats, que de nou “proporciona eines i serveis que sense cap mena de dubte, ens permetran continuar a millorar la qualitat de vida, la promulgació de la dignitat i la garantia del respecte dels drets de les persones que atenem.”

El director de Dincat, Carles Campuzano, ha valorat molt positivament poder comptar amb la participació de la Fundació, “que des de fa més de 50 anys treballa àrduament per a la inclusió i el desenvolupament dels projectes de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual del Principat.” Campuzano lloa el fet de poder intercanviar experiències, projectes i coneixements amb una entitat “que amb el pas dels anys s’ha convertit en una institució i un exemple a seguir en el sector de la discapacitat del nostre entorn geogràfic.”

Descarrega la nota de premsa