NP| Dincat exigeix que es reactivin els tràmits d’acceptació de tuteles davant el desemparament de centenars de persones amb discapacitat intel·lectual

Dilluns, 8 de juny de 2020. Les entitats tutelars associades a Dincat, la representant de les persones amb discapacitat intel·lectual a Catalunya,  han reclamat al Consell General del Poder Judicial que reactivin amb urgència els tràmits que permeten assumir la representació legal d’aquells que tenen la capacitat jurídica modificada, és a dir, que necessiten suport per a poder prendre decisions.  

Amb l’inici del confinament i fins a dia d’avui, tots els tràmits judicials al respecte han quedat paralitzats i Dincat denuncia que centenars de persones amb discapacitat intel·lectual han quedat desemparades, sense el dret a poder tramitar cap tipus de documentació, des de firmar un contracte, fer una compra finançada o acceptar una herència, entre d’altres. Aquesta situació és molt greu ja que deixa desprotegides aquestes persones, sense opció a prendre cap decisió  jurídica des de fa ja gairebé tres mesos, al no poder comptar amb cap persona o entitat tutelar que els representi o complementi la seva capacitat.

Dincat exigeix, per tant, que es prioritzi la reactivació de tràmits per aquest col·lectiu vulnerable i s’adoptin mesures que permetin desbloquejar aquesta situació com per exemple, donant la possibilitat de realitzar l’acceptació dels diferents càrrecs de suport o representació legal de manera telemàtica.

Sobre DINCAT
DINCAT és la principal representant de les persones amb discapacitat intel·lectual a Catalunya, que agrupa gairebé 300 entitats socials i representa els drets de més de 30.000 persones amb discapacitat intel·lectual i les seves famílies al territori. A través dels valors de compromís, dignitat i igualtat d’oportunitats, la federació treballa dia a dia amb l’objectiu de garantir una inclusió social i laboral digne, així com per vetllar per una vida més justa per aquestes persones i les seves famílies.

Més informació:
Laura Muntada

Responsable de Comunicació
622.76.21.93
comunicacio@dincat.cat

carregar nota de premsa