Volem i podem treballar

DIA INTERNACIONAL DE LES PERSONES AMB DISCAPACITAT

La Convenció sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat de l’ONU és clara: les persones amb discapacitat intel·lectual tenim dret a treballar, en igualtat d’oportunitats que tothom i sense discriminació.

Tanmateix, aquesta premissa aquí, a Catalunya, i al conjunt de l’estat espanyol, no es compleix. Les xifres ho demostren: només 1 de cada 5 persones amb discapacitat intel·lectual i del desenvolupament en actiu té feina. Una xifra del tot preocupant, tenint en compte que el treball és un dels principals mecanismes d’inclusió social.

Per aquest motiu, des de Dincat i en el marc de la celebració el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, impulsem la campanya VOLEM I PODEM TREBALLAR per reivindicar el dret a una feina digna i denunciar les barreres que es troba el col·lectiu per accedir al mercat laboral.

El dimarts, 29 de novembre, a les 18h (18:30h pels assitents online) , celebrarem a la Seu Central del Grup Cooperatiu TEB (Carrer Fernando Pessoa, 54-64. Barcelona) un acte en format taula rodona on diferents persones amb discapacitat intel·lectual mantindran una conversa amb el Conseller de Treball, Roger Torrent. Al llarg de la conversa, podran compartir les seves experiències laborals i podran traslladar-los demandes i inquietuds sobre qüestions com els Centres Especials de Treball, l’envelliment, el Treball amb Suport, la Funció pública, o la formació, entre d’altres.

Podeu fer les inscripcions a través dels següents enllaços. Data límit: divendres, 25 de novembre.