#NoSomInvisibles

Aquest any, de cara al 3 de desembre, Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, des de Dincat, impulsem la campanya “No Som Invisibles”, per denunciar el desconeixement que hi ha entorn el nostre col·lectiu. Després de mesos d’una dificultat i complexitat extrema pel sector, l’objectiu del 3 de desembre 2020 és VISIBILITZAR el col·lectiu amb un TO REIVINDICATIU, posant a les PERSONES al centre.

Aquest 2020 i arran de la pandèmia de la Covid-19, s’ha fet evident que, tant políticament com socialment, hi ha una gran desconeixença entorn les persones amb discapacitat intel·lectual. Una desconeixença que porta a situacions discriminatòries i polítiques insuficients que ens allunyen de la Convenció sobre els Drets de les persones amb Discapacitat de la ONU i, en cap cas, ens defineix com una societat inclusiva, compromesa i responsable.

Aquest any, les persones amb discapacitat intel·lectual, els seus familiars i les professionals que els donem suport alcem la veu plegats per exclamar que No Som Invisibles i reivindicar els nostres drets.
Des de Dincat hem definit un manifest comú per a tot el sector que posa damunt la taula les principals demandes i evidencia les mancances d’un sistema, encara, poc eficient.

Manifest “No som invisibles”

Manifest “No som invisibles” (Lectura Fàcil)

Com pots participar en la campanya?

1. Assisteix a l’acte online No Som Invisibles el pròxim 3 de desembre a les 11h.

Comptarem amb la participació de l’Hble Sr. Pere Aragonès, Vicepresident del Govern de la Generalitat de Catalunya, a qui diferents persones amb discapacitat intel·lectual, així com representants de famílies i entitats tindran la oportunitat de traslladar les seves demandes i reivindicacions, amb l’objectiu de visibilitzar el col·lectiu i construir un futur més just i digne.

PROGRAMA COMPLET AQUÍ!

CONNECTA’T AQUÍ: https://www.dincat.cat/nosominvisibles

2. Ajuda’ns a fer difusió de la campanya a les xarxes socials!

Duració de la campanya a xarxes: del 24 de novembre al 3 de desembre.

Durant deu dies i de forma diària publicarem posts des dels comptes de Dincat (twitter, instagram i facebook) amb el hashtag #NoSomInvisibles. La campanya compta amb 4 vídeo-càpsules que no superen el minut de duració i que difondrem a través de les xarxes per anar escalfant motors fins a la jornada del 3 de desembre. 3 d’aquests vídeos exposen a través de tres testimonis (una persona amb discapacitat intel·lectual, una mare i una treballadora d’atenció directa) diferents situacions viscudes arran de la pandèmia. El 4t vídeo és un spot de la campanya que reivindica la visibilitat de les persones amb discapacitat intel·lectual.

Des de Dincat, us demanem el vostre suport perquè ens ajudeu a difondre aquesta iniciativa. Ho podeu fer de dues maneres:

• Ens podeu ajudar fent els vostres propis tuits, fent RT o RT amb comentari i/o like als tuits que llançarem durant els 10 dies, així com als posts que pengem a Instagram i Facebook.

• Dijous 3 de desembre entre les 10h i les 10:30h del matí ajudant amb el push que volem fer sobretot a Twitter amb missatges que incloguin l’etiqueta de la campanya #NoSomInvisibles. Us animem a programar uns quants posts per a poder omplir les xarxes amb les nostres reivindicacions!

Podeu descarregar els diferents materials (cartells i vídeos) de la campanya per a fer-ne difusió AQUÍ.