Campanya solidària d’ajuda a les persones amb discapacitat d’Ucraïna

A finals de febrer d’aquest 2022, Rússia va començar la invasió d’Ucraïna. La guerra ha començat i no sabem fins quan el poble ucraïnès estarà patint la cruenta realitat d’un conflicte bèl·lic. Com a persones de pau i democràtiques, estem consternats per les notícies que ens arriben diàriament des del país, i condemnem amb tota la nostra força la violència, solidaritzant-nos amb el poble ucraïnès.

Des de Plena inclusió Espanya s’ha llançat una campanya de suport a les víctimes de la guerra que està assolant Ucraïna. En especial, per fer arribar l’ajut a les persones amb discapacitat intel·lectual i del desenvolupament, a les famílies i les entitats que les acompanyen, doncs els col·lectius vulnerables, com bé sabem, sempre són aquells que acaben patint més els greuges d’una guerra i la consegüent crisi econòmica.

Aquesta iniciativa es realitza en coordinació amb Inclusion Europe, que és qui lidera el suport a través de la xarxa d’organitzacions del continent de la qual formem part. En aquest enllaç podeu trobar tota la informació al respecte. 

Abans de fer la teva donació és imprescindible que emplenis el següent formulari. Un cop emplenat et direm com pots fer el pagament. Podràs fer-ho a través de transferència bancària o també mitjançant Bizum.


FORMULARI PER A FER LA TEVA DONACIÓ. 

Al mateix temps, us preguem la major difusió i suport a aquesta iniciativa solidària que, sens dubte, és del tot necessària.

D’altra banda, l’organització internacional EASPD, de la qual també formem part, està treballant de valent per explicar la situació actual a Ucraïna amb relació a les persones amb discapacitat, la falta de recursos materials i econòmics. EASPD i les entitats socials ucraïneses nomenaran cadascuna d’elles a un coordinador europeu i un ucraïnès per tal de coordinar tant les donacions materials com de finançament.

En aquest enllaç podreu trobar tota la informació al respecte.

Esperem que la Guerra acabi aviat i, mentrestant, que aquestes iniciatives tinguin el màxim ressò i tota la col·laboració possible.