NP| José Carlos Eiriz, nou president de Dincat

  • L’actual director general de Fundalis ha estat escollit per liderar la representant del sector de la discapacitat intel·lectual a Catalunya i donar continuïtat al projecte “Una Sola Veu” 

Dijous, 29 de juny de 2023. José Carlos Eiriz, director general de Fundalis, ha estat nomenat nou president de Dincat, assumint així, el relleu i llegat de Manuel Palou, que traspassà el passat 1 de juny, després d’una gran i intensa tasca al capdavant de la representant del sector de la discapacitat intel·lectual a Catalunya.

Eiriz, que des del 2019 ha estat el Delegat Territorial per Tarragona de Dincat, serà l’encarregat de donar continuïtat i liderar el projecte “Una Sola Veu”, impulsat ara fa 4 anys, amb l’objectiu d’unificar la Federació Dincat i l’AEES Dincat.

Llicenciat en Econòmiques, diplomat en Ciències Empresarials, així com també, en Magisteri de Ciències i Educació Especial per la UB, Eiriz compta amb una llarga trajectòria al sector de la discapacitat intel·lectual, des de l’any 1992. Ha estat, entre d’altres, vocal de la junta directiva de la Coordinadora de Tallers, fundador i president de Sinergrup, i patró de la Fundació La Fageda. Actualment, és director general de Fundalis -que agrupa les Fundacions Onada, Santa Teresa del Vendrell i Ginac-, i de l’Empresa d’Inserció de les comarques de Tarragona.

Eiriz, que va ser escollit durant l’Assemblea extraordinària de Dincat celebrada ahir, va agrair la confiança dipositada en ell i en tot l’equip de persones que l’acompanyen, assegurant que assumeix aquest compromís “amb il·lusió i responsabilitat, per fidelitat al Manel Palou, i amb la convicció que cal continuar avançant en la bona feina que va portar a terme dins l’anterior Junta, durant els últims quatre anys. Continuarem treballant per garantir l’exercici dels drets de les persones del nostre col·lectiu, potenciant la seva participació en tots els àmbits de la vida. També volem millorar les condicions laborals de les persones que treballen en les nostres organitzacions, garantint alhora la viabilitat econòmica i social de les entitats del tercer sector. Tot plegat, seguint l’estela del que determinen la Convenció dels Drets de les Persones amb Discapacitat de l’ONU i el model d’atenció centrat en la persona”.

Al llarg de la seva intervenció, el nou president va destacar, també, la voluntat de continuar treballant des d’una relació honesta i transparent amb la Generalitat de Catalunya, col·laborant en la construcció d’un país més socialment responsable. En aquest sentit, Dincat continuarà defensant amb determinació els interessos del col·lectiu i treballarà amb l’objectiu d’assolir amb èxit reptes com ara, entre d’altres, l’actualització de la cartera de serveis i l’establiment d’un sistema de finançament just i adequat del model d’atenció a les persones que defensem com a sector.

 

DESCARREGA LA NOTA DE PREMSA