Sopars solidaris amb Aprenem i Fundació Autisme Mas Casadevall

Dinnersthatmatters

Fundació Autisme mas Casadevall i Associació Aprenem són les dues entitats beneficiàries de la propera edició de Dinners that matter (Sopars que importen), una iniciativa en la qual els restaurants col·laboradors donen el 25 per cent de la facturació directament i íntegra a una causa social a la qual dóna suport.

Aquests sopars solidaris es fan quatre dijous l'any, seleccionant quatre causes diferents de projectes locals al voltant de quatre blocs: gent gran, malalties (càncer, diabetes,...), fam/pobresa i discapacitats.

El proper sopar és el 28 de setembre i la causa solidària serà la lluita contra l'autisme, i en concret uns projectes d'Associació Aprenem i Fundació Autisme Mas Casadevall.

En el cas d'Aprenem, els diners que es recaptin es destinaran al seu projecte de suport a la inclusió escolar. Amb ell es treballa perquè nens i nenes escolaritzats en centres ordinaris puguin accedir a les mateixes activitats que la resta de companys, cosa que no sempre és possible per manca de recursos d'atenció especialitzats.

En el cas de Mas Casadevall, la recaptació es destinarà a la segona fase d'intervenció de l'aïllament dels tallers on els usuaris del centre fan diàriament la seva feina. Els tallers tenen 30 anys i presenten problemes d'aïllament, per la qual cosa són especialment freds a l'hivern i molt calorosos a l'estiu.

Encara que recaptar fons és una part important del que fa DinnersThatMatter, es vol ser molt més que una xifra. El coneixement és poder, i amb poder ve la capacitat de fer una diferència en la vida d'algú. Així que el veritable objectiu és ajudar a donar veu a projectes socials locals i difondre el seu missatge a tantes persones com sigui possible.

Els restaurants participants en la iniciativa són:  2Y, Bisibisau, Dos Torres, El diset, El Sortidor, Feeding Spain, Fritz Restobar, Iradier, L'Atélier, La Taula, Vivanda, Bodega Monumental, Memorias de China, Suquet de l'Almirall, Tia Santa, Udon (3 restaurants.):

Trobareu la informació completa en aquest enllaç.

Encara som a temps de fer créixer la xarxa de restaurants col·laboradors amb aquesta iniciativa. Si creieu que hi ha algun restaurant de Barcelona o de qualsevol altra població que pogués estar interessat en adherir-se a aquesta iniciativa, contacteu amb irenecalvis@hotmail.com, els guanys que en puguem obtenir el proper 28 de setembre seran majors! I recordeu que els restaurants que participen a Dinners that matter s'ho poden desgravar a Hisenda.

Si sortiu a sopar el dijous 28 a algun d'aquests restaurants, informem-nos entre nosaltres, i feu-vos una foto al restaurant on estigueu que després ho compartirem entre tots. Podeu mencionar el projecte a twitter (@DinnersTmatter) i Facebook (@dinnersthatmatter)

Opinió del lector