Rosa Cadenas: “una societat on tothom tingui les mateixes oportunitats és una societat justa”

entrevista

Rosa Cadenas, presidenta de Dincat, ha estat la protagonista de l'entrevista realitzada pel TEBVist, on s'han tractat temes com el dret d'admissió als llocs públics, el món laboral o l'habitatge.

Sobre els recents casos de discriminació, Rosa Cadenas ha explicat que des de Dincat s'està incidint perquè es canviï el dret d'admissió. Aquesta llei ha de recollir els motius pels quals el propietari del local pot reservar el dret d'admissió i ha d'incloure quines són les sancions per a un establiment que discrimini per motius de raça, discapacitat, etc.

Sobre les dificultats que tenen les persones amb discapacitat per entrar al món laboral, Rosa Cadenas confia en què "s'aconsegueixi que les oportunitats de feina vagin acompanyades de les dotacions econòmiques que permetin que no hi hagi problemes per contractar persones amb alguna discapacitat".

La presidenta ha declarat que "és important per a la societat que les persones amb discapacitat tinguin feina perquè els hi ofereix la oportunitat de prendre decisions i de tenir autonomia". També ha afegit que una societat on tothom tingui les mateixes oportunitats, és una societat justa i el fet que les persones siguin productives, elimina la part assistencial i, per tant, es redueixen les despeses de l'administració.

Respecte l'habitatge, Rosa Cadenas ha destacat que cal evitar que les persones visquin fora dels centres urbans i que cal donar l'atenció que necessita cada persona en cada moment.

Aquests han estat alguns dels temes de l'entrevista i en aquest enllaç la podeu recuperar íntegrament.

Opinió del lector