Projectes de Dincat a les Jornades Científiques Internacionals d’INICO

Dincat jornades INICO

A la trobada s’han exposat pràctiques de professionals i organitzacions basades en l’evidència.

Dincat ha presentat el programa ACCEPTA, el d’envelliment actiu i positiu i la participació de persones amb discapacitat.

Dincat ha participat en les 9es Jornades Científiques Internacionals d'Investigació sobre Persones amb Discapacitat, organitzades per INICO i que han tingut lloc a Salamanca entre el 18 i el 20 de març. La trobada s'ha centrat en pràctiques de professionals i organitzacions basades en l'evidència. L'equip tècnic de Dincat ha presentat en aquestes jornades 3 programes propis: ACCEPTA, envelliment actiu i positiu i la participació de persones amb discapacitat intel·lectual dins l'entitat.

ACCEPTA és el programa d'atenció a les persones en l'àmbit penal. Des de fa 1 any i mig, el Departament de Justícia i Dincat desenvolupen junts un nou model d'atenció i intervenció en els centres penitenciaris de Catalunya, a partir del model de qualitat de vida. El programa implica un treball multidisciplinari entre els professionals de presó i els de Dincat per proporcionar els suports adequats.

El programa de suport per a l'envelliment actiu i positiu és una iniciativa de Dincat que vol millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual o del desenvolupament més grans de 45 anys. Són persones en procés d'envelliment, que han acabat la seva etapa laboral o que estan en procés de fer-ho i no poden accedir als serveis d'atenció diürna. L'objectiu és promoure la creació de suports i serveis que ho afavoreixin a través d'un Pla Essencial de Vida. A les jornades es van explicar els resultats de la prova pilot de Dincat "Unitat de Suport", que es presentarà al maig  a les entitats sòcies.

L'últim projecte que es va presentar són les dues experiències de participació de les persones amb discapacitat dins les activitats de Dincat. Es tracta de la creació de l'Observatori de Drets de Dincat, una plataforma per estructurar les accions relacionades amb la reivindicació de les persones amb discapacitat, i la incorporació de 4 persones al Grup Permanent d'Autogestors, un dels òrgans de participació de Dincat. A través d'un procés electoral amb diverses candidatures, les persones amb discapacitat intel·lectual van escollir els seus propis representants.

Opinió del lector