Plena Inclusión i Dincat valoren l'accessibilitat dels col·legis electorals del 26-J

Vot avaluació col·legis electorals

Es demana a les persones amb discapacitat intel·lectual que omplin un qüestionari des de l’ordinador, el mòbil o en paper.

Forma part de la campanya estatal “Mi voto cuenta”. Els resultats serviran per detectar possibles casos de discriminació i per reclamar canvis.

Dins la campanya estatal de "Mi voto cuenta", i seguint els projectes de Dincat de defensa del dret de les persones a participar en la vida pública, Plena Inclusión impulsa una acció per valorar l'accessibilitat dels col·legis electorals de les eleccions generals del pròxim 26 de juny.

L'acció consisteix que les persones amb discapacitat intel·lectual o del desenvolupament omplin un qüestionari. Es pot fer per l'ordinador o pel mòbil o es pot imprimir en paper, omplir les dades i després enviar el document a Juan Endara jendara@dincat.cat, responsable d'Autogestors i Autorepresentació a Dincat.

Els resultats del qüestionari serviran per:

- Reivindicar canvis relacionats amb l'accessibilitat cognitiva a la Junta Electoral Central.

- Detectar possibles casos de discriminació a l'hora de votar.

- Reivindicar el dret de vot de les persones amb discapacitat que tenen modificada la seva capacitat d'obrar i que han perdut aquest dret i també demanar canvis en la Llei Electoral.

La iniciativa del qüestionari ha sorgit de Plena Inclusión Extremadura, però ara aquesta iniciativa s'estén a totes les federacions.

Opinió del lector