Més de 60 persones participen en la primera trobada de famílies de Dincat

Trobada Dincat Girona

Dincat va organitzar el passat 21 de maig a Girona la primera trobada de famílies amb l'objectiu que les persones amb discapacitat millorin la seva qualitat de vida i puguin assolir la plena igualtat de drets. La propera sessió d'aquest projecte se celebrarà a Lleida al mes de juliol.

Dincat va organitzar una trobada de famílies el passat 21 de maig a l'Espai Caixa de Girona, amb el lema "Drets i Deures de les Famílies amb Persones amb Discapacitat intel·lectual i del Desenvolupament". En aquesta primera reunió es va informar les famílies dels resultats de l'informe "La situació de les Famílies amb persones amb discapacitat intel·lectual i del desenvolupament a Catalunya" (elaborat per la Facultat de Psicologia, Ciències de l'Educació i l'Esport Blanquerna de la Universitat Ramon Llull) i es va reflexionar sobre noves propostes per tal de millorar la qualitat de vida de les persones amb DID i de les seves famílies.

La trobada de Girona va comptar amb la participació d'una seixantena de persones, que van escoltar les aportacions de la presidenta de Dincat, Rosa Cadenas, el vocal de l'àrea de famílies, Ferran Felius, el president de FAMPADI, Pere Prat, el professor de la Universitat de Girona Antoni Vilà i el delegat territorial de Dincat a Girona, Salvi Amagat. Durant la part final de l'acte, es van recollir les propostes i reflexions dels assistents.

L'objectiu principal de la trobada és que les famílies coneguin, reconeguin i prenguin consciència dels seus drets i deures i, d'aquesta manera, puguin exigir els drets que tenen reconeguts i complir els drets que els corresponen. Aquesta reflexió, que impulsa Dincat i que té com a protagonistes les famílies, es pretén desenvolupar com un procés dinàmic, mitjançant tres tipus d'accions: amb trobades presencials, des de la pàgina web de Dincat –que disposarà d'un apartat específic sobre el projecte– i, finalment, fent arribar les propostes dels familiars als poders públics.

Globalment, es preveu celebrar un total de sis trobades repartides arreu del territori català per tal de connectar directament amb els familiars, presentar el treball que es porta a terme des de l'àmbit de les famílies, poder debatre sobre els temes objecte d'estudi i recollir els seus suggeriments. En la segona jornada del 2 de juliol ens hem reunit les families de Lleida i la tercera a Tarragona està prevista per finals de setembre.

 

 

Opinió del lector