Les entitats de la Taula de Participació Social (TPS) participen a la festa de Sant Jordi del Centre Penitenciari Quatre Camins

accepta

• Es tracta d'una iniciativa que té la intenció d'apropar als interns la informació dels acompanyaments i activitats que fereix la TPS.

• El programa ACCEPTA de Dincat, que té com a finalitat donar suport a les persones amb discapacitat intel·lectual que es troben en risc d'exclusió social es troba entre les entitats participants.

Les entitats de la Taula de Participació Social, un òrgan d'interlocució entre el Departament de Justícia i les entitats socials que hi col·laboren, van participar per primera vegada a la fira de Sant Jordi el passat 19 d'abril. Les entitats participants a la Taula van col·locar una parada per tal d'apropar als interns la informació dels acompanyaments i activitats que ofereixen: relació de totes les entitats, serveis i forma de contacte.

Quan els interns s'apropaven a la parada també se'ls convidava a participar al "Juego de la Oca de la TPS" una adaptació del popular joc en el que podien jugar a encertar el que ofereix cada entitat.

La col·laboració entre totes les entitats i les donacions de la Fundació Pare Manel, l'Associació cultural Llibre Viu, Gats la Roca i Cepaim van fer possible que es pogués obsequiar a tots els que s'acostaven a la taula amb un pot de fideus, sopa instantània, un llibre o revista o un petit detall de bijuteria.

En acabar, les entitats van agrair les facilitats que el centre els hi havia donat per tirar endavant aquesta iniciativa.

El programa ACCEPTA de Dincat va estar present a la fira, juntament amb les entitats ENVI, Fundació Gentis, Fundació APIP-ACAM, StopAccidentes, Narcòtics Anòmins, Al perro verde, Esportsalus i la FAS.

Opinió del lector