L’organització europea de discapacitat intel·lectual, Inclusion Europe, celebra reunió de Junta directiva a Barcelona

La Junta directiva d'Inclusion Europe, l'organització europea que agrupa 60 entitats, de 40 països, que defensen els drets de les persones amb discapacitat intel·lectual i de les seves famílies, està a Barcelona celebrant una reunió de Junta directiva.

Han vingut a Barcelona, entre d'altres, el President de l'organització, Ivo Vykydal, i els vicepresidents Maureen Piggot i Andrew Doyle. Al grup s'han afegit tres persones de suport per acompanyar als membres d'Inclusion Europe amb discapacitat intel·lectual.

La decisió de celebrar la trobada a Barcelona, per primera vegada, ha respost a una invitació de Jordi Costa, que és el representant de la Confederación FEAPS i de Dincat (Discapacitat intel·lectual Catalunya) a Inclusion Europe, a més de ser vicepresident de Dincat Federació. En les reunions de la Junta s'han abordat qüestions com l'estratègia a seguir per impulsar l'autonomia de decisió de les persones amb discapacitat intel·lectual. El camí per aconseguir una educació inclusiva ha estat un altre dels temes discutits.

El seguiment de com s'està aplicant als diferents estats la Convenció Internacional de Nacions Unides sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat també va estar sobre la taula. En haver ratificat aquesta Convenció, Espanya té l'obligació d'adaptar les seves lleis i normatives per permetre el compliment efectiu d'aquests drets. De fet, divendres 5 de novembre (de 14 a 16 h), els membres d'Inclusion Europe es reuneixen a Dincat amb un grup d'europarlamentaris i diputats catalans per parlar del treball a fer en pro de l'aplicació de la Convenció, tant a les Corts espanyoles com al Parlament català.

Els representants d'Inclusion Europe estaran a Barcelona fins dissabte 6 al migdia. Abans de marxar, hauran visitat diverses entitats catalanes, com un alberg atès per treballadors amb discapacitat intel·lectual, un centre de recursos per a la educació inclusiva i un centre ocupacional.