Agenda

L'Escola no té por - Manifestació 17M

Data: 17 de Març

Horari: 17h00

Organitzador: USTEC·STEs, DINCAT, Docents per la República, ANC, SEPC, AFAEC, FOLC, PDD, FAPAES, Universitats per la República, Enllaçats per la Llengua, Crida per la Llibertat, CAL, Amicsprada UCE, Intersindical-CSC, Associació Amics de la Bressola-La Bressola, CIEMEN, Dones República.cat, Feministes per la Independència, Dones per la República, ServidorsCAT, ICEC, Artistes de la República, Associació Catalana pels Drets Civils, Assemblea Groga, Plataforma per la Llengua, , Acció Cultural del País Valencià, Col·lectiu Pere Quart , El Tempir, adic_ENS, adic_gencat, STEI, STEPV, IAC, Escola Valenciana, Comissió per la Dignitat.Poble que canta, Ateneu d’Acció Cultural - Girona, Sindicat d’Estudiants

Lloc: Passeig de Gràcia / Rda. Sant Pere (Pl. Catalunya)

Web: https://www.lescolanotepor.cat/

D'uns mesos ençà, el sistema educatiu i en particular els seus treballadors i treballadores, principalment docents, han patit un setge per part de la política, dels mitjans de comunicació i de la judicatura. S'acusa l'escola d'«adoctrinar» quan el que fa dia rere dia és ensenyar a respectar les persones i l'entorn i a deixar el món i la societat millor que no ens l'hem trobat.

Atacar la política educativa que més consens ha generat en la societat catalana, el sistema d'immersió lingüística, aprovada i estructurada mitjançant una llei, pretén crear un problema on no n'hi ha.

D'altra banda, l'escola catalana garanteix amb el sistema d'immersió lingüística que en acabar l'ensenyament obligatori tothom domini les dues llengües oficials. Aquest sistema ha fet possible que ningú que hagi estat escolaritzat a Catalunya en els darrers trenta anys quedi fora de cap conversa. Ans al contrari: el fet de saber més llengües sempre obre portes, mai en tanca.

El Decret de l'escola inclusiva aprovat a principi de curs, està paralitzat per l'aplicació del 155, un model d'escola que hem lluitat molt i que ara corre el perill de quedar en no res. Així mateix, la immersió lingüística és molt important per al nostre col·lectiu ja que la possibilitat de parlar les dues llengües s'ha de fer des de l'inici, perquè les facin seves. Si afegeixen la casella del castellà a les inscripcions, correm el risc que no es puguin expressar com fins ara indistintament en castellà o català.

És per això que us animem a sumar-vos a la manifestació del proper 17 de març per la llibertat de l'escola, de l'ensenyament, així com adherir-vos al manifest que trobareu al web l'Escola no té por.

La manifestació comença dissabte a les 17:00h. El recorregut va des de Passeig de Gràcia / Rda. Sant Pere (Pl. Catalunya) fins a Lluís Companys a baix de tot.

imatge