Agenda

Jornada 'Vida Independent: 1a trobada d'experiències d'habitatge'

Data: 29 de Maig

Horari: 9.30 -14.30h

Organitzador: Ajuntament de Barcelona i Acord Ciutadà

Lloc: La Lleialtat Santsenca: Carrer d'Olzinelles, 31, 08014 Barcelona

El 29 de maig tindrà lloc la primera jornada sobre Vida Independent al voltant d'un dels elements essencials per garantir processos de vida autònoma i independent: l'habitatge.

La jornada vol ser un espai per compartir projectes de vida independent de persones amb discapacitat intel·lectual, posant sobre la taula tant els aspectes facilitadors com aquells que encara han de millorar per garantir experiències d'èxit. També comptarà amb la participació d'experts com Asun Pie, professora de Psicologia i Ciències de l'Educació de la Universitat Oberta de Catalunya i membre del grup d'investigació CareNet i el Dr. Facundo Chávez, assessor en Drets Humans i Discapacitat de l'Oficina de l'Alt Comissionat de les Nacions Unides pels Drets Humans, a través d'una videoconferència.

La jornada va dirigida tant a persones que viuen processos de vida independent i les seves famílies com a professionals de l'administració o del món associatiu que treballin en l'àmbit.

A les 10.00 h, la Tinenta d'Alcaldia de Drets Socials, Laia Ortiz, obrirà la sessió que anirà seguida per:

10.15 – 10.45 Conferència inaugural per part de la Sra. Asun Pie i el Dr. Facundo Chávez

10.45 – 11.15 Debat

11.15 – 11.30 Presentació del cens d'habitatge de vida independent a Barcelona, a càrrec de David Villanueva i Anna Tomàs, membres del grup d'habitatge i vida independent

11.30 – 12.00 Pausa-cafè

12.00 – 13.45 Presentació d'experiències d'habitatge de vida independent, dividit en dos grups i amb quatre presentacions per grup

13.45 – 14.15 Plenari amb les exposicions de les aportacions de cada grup

La cloenda de l'acte serà a càrrec de Gemma Tarafa, Comissionada de Diversitat Funcional de l'Ajuntament de Barcelona.

Si hi esteu interessats heu de fer la inscripció, fins el 20 de maig, omplint el formulari d'inscripció. En el formulari, teniu opció de demanar la mesura d'accessibilitat que necessiteu.

Per més informació, podeu enviar un correu electrònic a dinamitzacio.vi.ac@gmail.com

La jornada ha estat organitzada pel Grup d'Habitatge i Vida Independent, que treballa per garantir el dret a un habitatge digne per tothom, en el marc de l'Acord Ciutadà per una Barcelona Inclusiva.

foto