Grup d'Interès de la Memòria Històrica: Una iniciativa de lleure cultural

El grup Caliu porta a terme l´iniciativa Grup d'Interès de la Memòria Històrica, una activitat de lleure pels usuaris de l'entitat que fomenta el coneixement de la cultura i l´història d'Espanya i Catalunya.

El grup Caliu porta a terme l´iniciativa Grup d'Interès de la Memòria Històrica, una activitat de lleure pels usuaris de l'entitat que fomenta el coneixement de la cultura i l´història d'Espanya i Catalunya, posant l'accent a l'època de la guerra civil i a l'època franquista.

Amb aquesta activitat es pretén construir una alternativa de lleure sana i cultural, on els participants exerceixen el seu dret com a persones a recuperar la seva història.

A partir del treball amb els participants del grup s'estan realitzant materials didàctics (guies, pòsters, articles,…), es visiten exposicions temàtiques i espais de la memòria, trobades i entrevistes a testimonis directes, assistència a xerrades i conferències, rutes per diferents escenaris històrics, i vídeo fòrums de films i documentals.

En termes organitzatius, els participants del grup realitzen una reunió al mes, on es decideix de forma assembleària sobre diferents propostes, quina serà la futura activitat a realitzar, així com les gestions de preparació, l'hora i el lloc de trobada.

A més, es realitza un document de suport específic anomenat Guia de l'activitat, que potencia el contingut de la mateixa amb fotografies, textos, mapes, dibuixos..,que facilita la comprensió i el sentit històric; també es realitza un reportatge video-fotogràfic de cadascuna de les activitats.

De moment, els integrants del grup ja han fet una ruta per Ciutat Vella, pel Castell de Montjuïc, pel Refugi antiaeri de Sant Adrià del Besòs, han viatjat al Front d'Aragó, Belchite iTrinxeres d'Osca, i han fet la ruta George Orwell.

Més informació a www.radiocaliu.blogspot.com

El Grup Caliu - Iniciatives pel Lleure
És una entitat de lleure, que va sorgir, ara ja fa més de dotze anys, amb la intenció de ser un espai on els participants tinguessin les mateixes possibilitats que els seus amics sense discapacitat per sortir de viatge, fer amics, fer excursions, ballar...;en definitiva, ser un més dins la societat que els envolta.

Opinió del lector

1 merce casanovas 25/04/2011 19:38:45
al divendres els del caliu vem merjar a figueras que divertit a nat tot plegat es una passada figueras el primes dia ens va ploura molt pero vem anar el museu de la goguina es una pasada valt la penar el dissabta vem annar a la plaça que era el dia de sant jordi com mola hi el diumenge els aiguamolls del emporda hi despues cadaques es una passada hi avui el museu dali que guapu que es val molt la pena tot plegat viscar el caliu
2 merce casanovas 25/04/2011 19:41:44
quina passada tot figueras es una passada ens antractat molt be tant el hotel com tot el restaurant grasies es un vont recort poseu el volleti hi el marcat una pasada