Gairebé 35.000 usuaris s’han beneficiat del programa Apropa Cultura

None

Apropa Cultura és una iniciativa de L'Auditori que va néixer la temporada 2006/2007 per donar resposta a l'interès i la demanda de certs col·lectius, com ara les persones amb discapacitat. Durant els primers cinc anys d'activitat, 34.200 usuaris s'han beneficiat d'aquest programa.

Apropa Cultura és un programa socioeducatiu i innovador adreçat als centres socials i associacions que treballen amb persones en risc d'exclusió social (discapacitats físiques, intel·lectuals i sensorials, drogodependència, salut mental, malalties cròniques, gent gran, immigració, infància i joventut, dona, justícia, sense llar, pobresa i vih-sida).

Es tracta de facilitar l'accés d'aquests col·lectius als concerts i espectacles de teatre i dansa que formen part de la programació habitual d'equipaments culturals del territori català, a un preu molt reduït. Tanmateix, Apropa Cultura té un compromís amb l'educació: d'una banda, s'organitzen sessions informatives prèvies on els diferents programadors dels equipaments culturals presenten la programació per tal d'ajudar als educadors a fer la millor tria per a les seves sortides. D'altra banda, es porten a terme jornades de formació musical adreçada als educadors dels centres socials per tal que introdueixin en el seu dia a dia la música com a eina de treball.

Durant aquests cinc anys, un total de 34.200 persones han assistit als espectacles, de les quals 1.324 tenien discapacitat física, 12.071 intel·lectual i 1.297 sensorial. Apropa Cultura està integrat per 16 equipaments culturals de música, teatre i dansa d'arreu de Catalunya.

Més informació

Opinió del lector