Fundación Vodafone llança la Convocatòria de Projectes de Transformació Digital 2018-2019

imatge

• La Fundación Vodafone llança una nova convocatòria de Projectes de Transformació Digital que estarà oberta fins al proper 20 d'agost de 2018.

"Connectats per l'Accessibilitat" (#connecta2Xaccesibilidad) és una comunitat de persones, entitats i organitzacions impulsada per la Fundación Vodafone, que serveix de punt de trobada per aconseguir, a través de l'ús de solucions i eines TIC, ser un referent per als processos de Transformació Digital en els entorns de vida de les persones amb discapacitat que afavoreixin la seva plena inclusió i participació en la nostra societat.

Per això, des de la Comunitat s'impulsa la nova convocatòria dels Projectes de Transformació Digital, amb l'objectiu de donar suport a noves iniciatives basades en la innovació tecnològica aplicada a les persones amb discapacitat. L'objectiu d'aquesta convocatòria, oberta fins al 20 d'agost, és augmentar la participació social i la visibilitat d'aquests col·lectius.

Els projectes han de presentar-se en col·laboració entre 2 o més entitats. Consistiran a posar en pràctica en diferents escenaris noves solucions tecnològiques o ja existents, però adaptant-les.

La convocatòria s'obre amb un pressupost total de 225.000€ destinats a projectes en col·laboració. Cadascuna de les candidatures seleccionades serà dotada amb fins a 15.000€ a repartir entre les entitats participants, si bé una d'elles haurà d'actuar com a coordinadora i serà l'encarregada de gestionar la dotació. Es triaran fins a un màxim de 15 projectes en col·laboració.

La convocatòria permetrà impulsar nous projectes d'innovació tecnològica aplicada a les persones amb discapacitat que augmentaran la participació social i la visibilitat del col·lectiu. S'espera que, gràcies a la tecnologia usable i accessible, es resolguin problemes concrets que donin solucions a moltes persones. A més, s'espera atreure a tots els agents implicats a la tecnologia per crear sinergies, innovar i afavorir que totes les persones puguin obtenir resultats per al seu desenvolupament personal i professional valuosos, gràcies al suport de la tecnologia.

Entre els criteris de valoració dels projectes que es presentin, es prioritzarà aquells que representin major innovació, que incorporin majors nivells de participació i protagonisme de les persones amb discapacitat o la generació d'oportunitats d'inclusió i relació; entre d'altres.

Plena inclusión ha participat en les últimes tres convocatòries de la Fundación Vodafone, arribant a coordinar fins a 30 entitats participants del moviment associatiu i Down Espanya que, en l'últim any, van desenvolupar en col·laboració 12 projectes de transformació digital. Unes 1.254 persones amb discapacitat intel·lectual o del desenvolupament es van beneficiar d'aquests projectes en els quals es va involucrar a 140 empreses i institucions.

Plena inclusión i Down Espanya continuaran donant suport a la comunitat Connectats per l'Accessibilitat, en la qual també estan aportant entitats de FEDACE, ASPACE, OHSJD i l'Hospital Vall d'Hebron.

Més informació i formulari d'inscripció a la convocatòria.

Més informació

Opinió del lector