FEAPS lamenta que la diputada Celia Villalobos anomeni “tontitos” a les persones amb discapacitat intel·lectual

La Diputada del Partit Popular, Celia Villalobos, va utilitzar ahir al Congrés l'expressió "el tema dels tontitos" per al·ludir a la contractació de personal amb discapacitat, assumpte que figurava en l'ordre del dia.

El President de la Càmera, José Bono, va recriminar en dues ocasions a Villalobos i va demanar que tal al·lusió no constés en acta, en considerar-se insultant.

FEAPS manifesta la seva sorpresa per la polèmica que s'ha suscitat en la Junta de Portaveus del Congrés dels Diputats, quan abordaven la necessitat de complir amb la llei en l'àmbit de la contractació de persones amb discapacitat.

FEAPS entén que el Congrés dels Diputats i els representants legítims del poble espanyol, han de ser model en relació amb les persones amb discapacitat i les seves necessitats d'inclusió social i laboral, promovent suports per fer efectiva la igualtat d'oportunitats i l'exercici dels seus drets ciutadans, especialment quan es refereix a persones amb discapacitat intel·lectual o del desenvolupament que es troben entre els grups amb majors dificultats d'inserció laboral.

Avui s'inaugura a la Universitat Autònoma de Madrid un curs de formació en drets per a persones amb discapacitat promogut per FEAPS, Obra Social Caja Madrid i el Centre de Psicologia Aplicada de la Facultat de Psicologia de la Universitat Autònoma. Constatem que les persones amb discapacitat intel·lectual tenen un dèficit en el compliment dels seus drets com a ciutadans, que es manifesta de forma extrema en la vida quotidiana de moltes persones que són considerats ciutadans de segona. La formació de les pròpies persones amb discapacitat intel·lectual i la sensibilització social són el camí per prevenir els abusos i promoure una vida de qualitat per a cada persona com a ciutadà/a de ple dret en la societat en la qual viu

FEAPS està formada per 891 entitats repartides pel territori espanyol. Representa a més de 106.700 persones amb discapacitat intel·lectual, 235.000 familiars, 24.000 professionals i 8.000 persones voluntàries.