Es constitueix la taula tècnica per definir el model d'assistència personal

foto

• Primera reunió de la taula tècnica per definir el Model d'Assistència Personal, recurs clau per garantir el dret a la Vida Independent de les persones amb discapacitat.

• En la reunió hi ha participat Dincat Federació, ECOM, Fundació Sant Pere Claver, Fundació Pere Mitjans, Associació Catalana pro Persones amb Sordceguesa (Apsocecat).

El passat dijous 23 de novembre es va constituir la Taula Tècnica per al Model de Servei d'Assistència Personal de l'Ajuntament de Barcelona, en la que participa Dincat, conjuntament amb altres agents del Tercer Sector: ECOM, Oficina de Vida Independent (OVI), APSOCECAT, Fundació Pere Mitjans i Fundació Sant Pere Claver.

Aquesta Taula, iniciativa de l'Institut Municipal de Persones amb Discapacitat, té com a objectiu definir un Model de Servei d'Assistència Personal que, en aplicació de la Convenció de Drets de les Persones amb Discapacitat, sigui accessible per totes les persones amb discapacitat.

Dincat considera prioritaris els recursos i metodologies basats en el model de la Convenció i el reconeixement del dret a la Vida Independent. El desenvolupament d'aquest tipus de recursos és essencial per aprofundir en la transició al model comunitari plantejat en les estratègies europees i oferir, des de les entitats proveïdores, serveis individualitzats i flexibles respectuosos amb els drets, la inclusió i els projectes de vida de totes les persones amb discapacitat.

Opinió del lector