Entitats del tercer sector promouen un manifest a favor de l’escola inclusiva

Rigau

El passat 4 de juliol una desena d'entitats del sector d'atenció a les persones amb discapacitat, entre les quals hi ha Dincat, van lliurar un manifest a la consellera Irene Rigau en defensa de l'escola inclusiva, un model que perilla arran de les retallades que està patint tot el sector.

Les entitats catalanes d'atenció a les persones amb discapacitat s'han unit per fer campanya a favor de l'escola inclusiva i garantir que el sector no es vegi privat dels recursos necessaris per poder continuar oferint una educació de qualitat. El passat 4 de juliol, una representació d'aquestes organitzacions va lliurar a la consellera d'educació, Irene Rigau, un manifest en què asseguren que "malgrat els avenços innegables dels darrers anys per avançar cap un model d'escola inclusiva i amb l'aval de les línies de recerca més sòlides, existeixen indicadors que fan perillar el camí ja recorregut".

Les entitats promotores del manifest esperen així que la Generalitat segueixi apostant per un model d'escola inclusiva i pel manteniment dels recursos i serveis que, fins ara, s'estaven aplicant per a garantir una educació de qualitat als alumnes amb necessitats educatives especials.

El document, que sintetitza les demandes en quatre punts, demana a Rigau que presenti públicament una definició clara de les línies estratègiques del model educatiu que pretén desenvolupar la conselleria i que es doni suport als Centres d'Educació Especial (CEE) com a puntals de l'escolarització dels alumnes amb necessitats educatives especials.

Entre les entitats signants del manifest hi ha el Comitè Català de representants de persones amb discapacitat (COCARMI), la Coordinadora Síndrome de Down de Catalunya (Down Catalunya), la Federació d'Associacions de mares i pares d'alumnes de Catalunya (FAPAC) i la Taula d'Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya.

Per la seva banda, Dincat ha iniciat una campanya de difusió per les xarxes socials amb l'objectiu de donar a conèixer la importància de l'escola inclusiva per garantir els drets de tot l'alumnat, tal com estableix la Llei d'educació de Catalunya (LEC).

A banda, la Sra. Alba Espot Dra. General d'Educació Infantil i Primària ha acceptat la invitació de Dincat per assistir a una trobada conjunta amb els titulars dels CEE el proper dimecres 18 de juliol a les 12h a la Seu de Dincat, per tractar les línies d’actuació de futur del departament.


Com puc col·laborar amb la campanya:

Recollida de signatures digitals per lliurar a la consellera

Facebook: s'hi pot incloure l'enllaç al web de signatures

Twitter: en qualsevol piulada sobre aquest tema podeu incloure l'enllaç a al recollida de signatures http://www.change.org/es/peticiones/escola-inclusiva

Més informació

Opinió del lector

1 Carles Miquel Fauró 10/07/2012 22:23:08
Una societat que se n'oblida dels més febles, per motius econòmics, és una societat malalta que retorna a la llei del més fort, que actualment és la llei del diner i del benefici. És un pas enrere en el procés de civilització.
2 Carles Miquel Fauró 10/07/2012 22:25:52
Una societat que se n'oblida dels més febles, per motius econòmics, és una societat malalta. És un tornar a la llei del més fort que actualment és la llei del diner i del benefici. Un pas enrere en el procés d'humanització i civilitzacií.
3 carmen 06/09/2012 16:42:27
vull rebre tota la informació relativa a l'escola inclusiva