Enrique Galván: "Davant de tant fatalisme i notícia nefasta, hem de seguir creient en el nostre treball i en les persones"

Foto geneèrica discapacitat

El director de FEAPS, Enrique Galván, va inaugurar el 17 de novembre a Sevilla, les I Jornades de Responsables del Programa de Voluntariat de la FEAPS amb un missatge d'ànim als responsables de voluntariat de les entitats: "Davant de tant fatalisme i notícia  nefasta, hem de seguir creient en el nostre treball i en les persones".

En la seva intervenció, Galván assenyalà també  que els responsables dels programes de voluntariat han de ser els veritables coneixedors de les necessitats de les persones amb discapacitat intel·lectual i, al seu torn, de les expectatives que els voluntaris i voluntàries busquen satisfer en aquesta relació de creixement mutu.

Segons Galván, "dia a dia, el professional del voluntariat està entreteixint relacions humanes, en una societat cada vegada més individualista que, per moments, es veu esquinçada per aquesta absència d'espais comunitaris". A més, va afegir: "En aquests moments de crisi, el voluntària està col·laborant en la contenció de l'estat del benestar i d'una societat més justa i solidària. En aquest sentit, les persones voluntàries són una inversió molt rendible ".

L'any europeu del voluntariat FEAPS celebra aquestes jornades amb l'objectiu de dotar de recursos els aquests professionals per la seva pràctica diària, així com intercanviar experiències de gestió de voluntariat.

FEAPS està formada per 891 entitats repartides pel territori espanyol.  Representa més de 106.700 persones amb discapacitat intel·lectual, 235.000 familiars, 24.000 professionals i 8.000 persones voluntàries.

Opinió del lector