Empreses
Dincat és el grup referent de la discapacitat intel·lectual a Catalunya, format per una Federació, una Associació empresarial, una Federació d’associacions de mares i pares i una Fundació de serveis.

Dincat defensa els drets de les 42.000 persones del col·lectiu i de les seves famílies, dóna serveis a les més de 300 entitats sense ànim de lucre associades i promou el treball en xarxa i la col·laboració amb altres sectors socials propers, des de la defensa de l’economia social.

L’any 2010 APPS-Federació catalana pro persones amb discapacitat intel·lectual, Coordinadora de Tallers per a persones amb Discapacitat Psíquica de Catalunya i l’Associació Empresarial d’Economia Social APPS, amb una trajectòria de més de trenta-cinc anys d’experiència, han unit els seus esforços en constituir Dincat. Com a hereva directa d’aquestes organitzacions Dincat té la Creu de Sant Jordi concedida els anys 1990 i 1999 i va ser declarada d’utilitat pública l’any 1983. Té la certificació ISO 9001 des de l’any 2005.

Dincat en xifres:

  • Més de 300 entitats associades.
  • Donen suport i serveis a 31.000 persones amb discapacitat intel·lectual i del desenvolupament.
  • Des de 630 centres i serveis.
  • Que atenen tots els àmbits: atenció precoç, atenció diürna, autogestors, atenció a famílies, educació, habitatge, laboral, lleure i tutela.