Els nostres drets no cauran

CartellDrets

• Famílies Dincat i el Col·legi d'Advocats de Barcelona organitzen conjuntament aquest acte per denunciar els problemes d'accés als serveis i les problemàtiques derivades de la Llei de Dependència

• L'acte té lloc el pròxim dissabte 11 d'octubre a les 10:30 al mateix Col·legi d'Advocats. Cal confirmació prèvia d'assistència.

Famílies Dincat i el Col·legi d'Advocats de Barcelona organitzem conjuntament l'acte "Els nostres drets no cauran", que se celebrarà el pròxim dissabte 11 d'octubre a les 10:30h a sala d'actes del mateix col·legi (C/Mallorca, 283. Barcelona).

Des de Dincat creiem que és el moment de donar encara més visibilitat a les greus dificultats que tenen les persones amb discapacitat intel·lectual o del desenvolupament per accedir a serveis d'atenció bàsics (serveis d'atenció diürna i d'acolliment residencial) i denunciar les problemàtiques que pateixen les famílies per la Llei de Dependència.

L'acte consistirà en una roda de premsa amb testimonis de famílies i persones amb discapacitat i amb la representació també de l'ICAB, que hi participarà amb un diputat de la Junta de Govern d'aquesta corporació (10:30h). A banda de la roda de premsa, hi ha una acció visual i simbòlica, que tindrà lloc al jardinet d'entrada del Col·legi d'Advocats (11.30h). A continuació, s'anirà a la Delegació del Govern per lliurar un document amb les reivindicacions corresponents.

L'acció visual serà la construcció d'una pinya castellera d'on sortirà un pilar que culminarà amb un cartell on es llegirà el lema "Els nostres drets no cauran". La pinya estarà formada per les famílies i totes aquelles persones que són el suport i la xarxa del col·lectiu –vestides amb una samarreta de color taronja, el color de la discapacitat- i el pilar simbolitzarà les persones amb did i els seus drets.

És important que es tingui en compte que la capacitat de la sala d'actes del Col·legi d'Advocats de Barcelona és limitada. Per aquest motiu, és imprescindible que es confirmi l'assistència a ffortun@dincat.cat amb les dades de noms i cognoms, a quina entitat pertany i mail de contacte. Aquells de vosaltres que, per la limitació d'espai no pugueu ser a la sala, us convidem a donar-nos suport a l'exterior.

Tots junts farem pinya!

Opinió del lector

1 montserrat fito 08/05/2015 20:13:54
jo al igual que molts discapacitats tenim els mateixos drets que una persona normal en tots els àmbits ja sigui laboral sanitari ho dosi però per desgracia tenim moltes barreres que ho impedeixen i ja es hora que tot això canvi i siguem tractats amb respecte i també treure els noms minusvàlid subnormal i disminuït per que nosaltres no ho som gracies dincat.cat