Cooperació internacional

Cooperació internacionalEl Programa de Cooperació Internacional per al Desenvolupament de Dincat sorgeix per aprofundir en el treball en favor dels drets de les persones amb discapacitat intel·lectual, en països del Sud, d’acord amb els interessos i possibilitats de les entitats associades i en coordinació amb elles.

Què fa el programa?

  • Afavorir, en el marc del suport institucional, la inclusió, la transparència en la presa de decisions, la garantia i l’exercici dels drets humans individuals i col·lectius.
  • Promoure l’ocupació, la integració sociolaboral o els drets laborals de les persones amb discapacitat intel·lectual.
  • Millorar la cobertura, la qualitat i les capacitats dels serveis educatius de les contraparts locals. Dret a l’educació de les persones amb discapacitat intel·lectual.
  • Transmissió i intercanvi de coneixements, experiències i capacitats entre personal i membres de les entitats a Catalunya i les entitats del sud.
  • Sensibilitzar i Fomentar el coneixement i el compromís cívic de la ciutadania de Catalunya amb el desenvolupament humà sostenible i la cooperació al desenvolupament.

Des del 2006, s’ha treballat amb Los Pipitos (Asociación de Padres con Hijos Discapacitados) a Nicaragua. Junts portem a terme activitats de sensibilització entre la població i a les autoritats públiques, formació a infància i joventut amb discapacitat, formació i integració sociolaboral, enfortiment institucional de xarxes locals, suport a grups de familiars, entre d’altres.

Dincat, en col·laboració amb  Setem – Catalunya, engega anualment el programa d’estades solidàries. L’objectiu dels camps de solidaritat és formar-se, conèixer la realitat dels països del Sud des de la pròpia experiència. A través dels camps, persones procedents del sector de la discapacitat intel·lectual a Catalunya es desplacen cada any per treballar amb l’associació Los Pipitos, col·laborant en les seves tasques i convivint amb la seva gent.

Pretenem promoure transformacions personals i col·lectives per aconseguir un món més just i solidari. Perquè la tasca de difusió, sensibilització i mobilització social de les nostres entitats no es limita per àmbits geogràfics.


Cofinançadors del programa

BcnSolidaria


Joventut

 

ACD

Organitzacions que participen al programa

Pipitos

 

Centro Juvenil Los Pipitos


Blogs

Dincat Cooperació Internacional

Entitats col·laboradores

Setem