Com fer voluntariat


Per a ser voluntari/a d'una entitat de Dincat cal:

Voluntariat mundials natació

• Tenir més de 18 anys o autorització del pare/mare/tutor

• Tenir estabilitat emocional, responsabilitat i compromís per al desenvolupament de l'activitat voluntària.

• Disposar de temps suficient per desenvolupar una activitat voluntària. No cal que sigui molt, el que cadascú pugui aportar.

• Ser confident.

• Tenir una actitud positiva, oberta i compromesa.

Si vols ser voluntari/a a una entitat del sector de la discapacitat intel·lectual i del desenvolupament (DID), visita les Entitats i serveis que hi ha prop del teu lloc de residència, coneix la seva missió i el seu projecte i posa't en contacte amb ells.

Fes un cop d'ull a l'apartat Ofertes de voluntariat d'aquest web, trobaràs oportunitats concretes d'entitats que busquen voluntaris/es. Les persones responsables de l'entitat t'orientaran cap a un servei, activitat o programa que s'ajusti al teu perfil i característiques personals. Et faran una entrevista, on l'entitat i tu podreu parlar sobre tot allò que necessiteu conèixer l'un de l'altre i decidir si comenceu a col·laborar junts. En cas contrari, et podran orientar sobre altres opcions o entitats on puguis donar el teu suport.

També pots fer una formació bàsica o d'iniciació al voluntariat amb persones amb DID per conèixer una mica el sector abans de decidir-te a col·laborar. A Dincat, oferim periòdicament aquestes accions formatives per a les persones que acaben de començar o estan interessades en fer-ho. Posa't en contacte amb nosaltres i t'informarem!

El voluntariat en aquest sector és tan ampli i divers com el propi col·lectiu de persones amb DID. Tens moltes opcions per triar: donar suport en activitats de lleure, acompanyar una persona tutelada o fer una activitat amb persones que viuen a un recurs residencial, entre moltes altres.

Pots començar avui mateix, només has de fer tres passos:

1. Reflexiona: Per què vols ser voluntari/a amb persones amb DID?. Què esperes de ser voluntari amb persones amb DID?. Quina és la teva actitud davant les persones amb DID i davant el voluntariat?.

2. Informa't: al menú de l'esquerra tens informació sobre el que implica ser voluntari/a al sector de la DID. A més, a Dincat i a les entitats del nostre moviment associatiu estarem encantats de resoldre els teus dubtes.

3. Actua: tria la teva opció i posa't en contacte amb l'entitat.

 

Recorda: el voluntariat és el principal nexe d'unió entre l'entitat i la societat i té un gran poder de canvi social.