13 DESEMBRE: nova data acció "Els nostres drets no cauran"

Nostres drets

• A l'acte, impulsat per Famílies Dincat, entitats de lleure escenificaran exemples reals de situacions que vulneren els drets del col·lectiu.

• L'acció es va haver de posposar a causa de les males previsions meteorològiques.

Des de Famílies Dincat s'ha marcat una nova data per a la segona acció "Els nostres drets no cauran". Serà aquest dissabte 13 de desembre a les 11h al Parc de la Ciutadella (Plaça de la Cascada). Recordem que l'acció es va haver de posposar a causa d'un temporal de llevant.

L'acte s'estructurà de la mateixa manera que estava prevista i es farà al voltant de dos espais del Parc de la Ciutadella: plaça de la Cascada i plaça de les Armes. La primera part serà a la plaça de la Cascada, on entitats de lleure de Dincat (Aspanin, Aspanias, Dispiera i Encert) representaran diverses escenes que exemplifiquen situacions reals de vulneració dels drets del col·lectiu en àmbits com: l'accés als serveis, l'educació, la salut, el treball, la vida pública i la igualtat d'oportunitats. A continuació, tots junts construirem el mur "Els nostres drets no cauran" amb missatges reivindicatius de persones amb did i familiars.

La segona part de l'acte tindrà lloc a la plaça de les Armes, davant el Parlament de Catalunya. En aquest segon escenari es farà la lectura d'un manifest.

La primera acció de Famílies Dincat va tenir lloc l'11 d'octubre al Col·legi d'Advocats de Barcelona. Familiars i persones amb discapacitat intel·lectual van posar de manifest, a través dels seus casos, les greus dificultats d'accés a serveis d'atenció bàsics (recursos d'atenció diürna i residencials) i van denunciar diverses problemàtiques derivades de la Llei de Dependència (deutes per part de l'Administració, reclamació de diners a les famílies i valoracions del grau de dependència).

Per a més informació: Dincat 93 490 16 88 o comunicacio@dincat.cat

Opinió del lector