Agenda

“Com afrontem l’envelliment dels nostres familiars"

Data: 22 de Març

Horari: De 18:00h a 19:30h

Organitzador: Fundació Finestrelles

Lloc: Carrer de Melcior Llavinès, 15, 08950 Esplugues de Llobregat

Web: http://fundaciofinestrelles.com/

PROGRAMA

18:00h. Introducció

Dr. Lluís Monset, president de la Fundació Finestrelles

18:05h. Conferència

Bessy Benejam, Neuropsicòloga de la FCSD i l'Hospital Sant Pau

18:35h. Debat i torn de preguntes

19:15h. Copa de cava

LA DISCAPACITAT I L'ENVELLIMENT

L'esperança de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual (DID) ha augmentat un 400% els últims 30 anys i ha arribat als 70 anys de mitjana, gràcies als constants avenços mèdics i a la millora de l'atenció personalitzada per part d'entitats com la Fundació Finestrelles. Per primera vegada, les persones amb DID tenen l'oportunitat de viure la seva vellesa de forma normalitzada i amb qualitat de vida.

Aquesta etapa comporta una alta complexitat, degut a que el període d'envelliment d'aquest col·lectiu s'inicia en edats prematures, a partir dels 45 anys, i es manifesta en problemes de salut i mobilitat, com l'Alzheimer, dificultats per caminar o diferents cardiopaties, patologies que presenten una major incidència en persones amb DID.

A través d'aquesta conferència, la neuropsicòloga Bessy Benejam, especialitzada en Alzheimer i Síndrome de Down ens explicarà com afrontar l'envelliment de les persones amb discapacitat intel·lectual.

SOBRE LA FUNDACIÓ FINESTRELLES

La Fundació Finestrelles és una fundació sense ànim de lucre que treballa pel benestar i qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual i les seves famílies. Des de fa més de 40 anys, atén a més de 100 famílies i acompanya les persones amb DID des d'una atenció veritablement centrada en la persona, oferint serveis i suports adaptats a necessitats individuals.

Per a més informació: Marta Cardoner · comunicacio@fundaciofinestrelles.com · 696178919

 

Conferència